Skink & Ostpaj



1 Pajskal
2oo gr Rökt skinka eller bog
3 Gula lökar
1 dl Riven ost
3 Ägg
3- 4 dl Mjölk.

Hacka skinkan och löken. Bryn dem mjuka tillsammans i en stekpanna utan att de tar färg. Låt sedan svalna. Häll därefter den avsvalnade blandningen i pajformen, Lägg den rivna osten ovanpå. Vispa samman mjölk och ägg. Smaka av med salt och peppar efter behov. Häll över pajen och grädda den i 50-60 minuter den undre delen av en 175-200 gradig ugn.

Somrig Italiensk Paj



1 Pajskal
1 dl Pesto
6 Skivor parmaskinka
4-6 Kronärtskockshjärtan
8 - 10 soltorkade tomater
1 dl riven ost ( blanda gärna permesan och wästerbotten )
3 ägg
3 - 4 dl mjölk
Salt & Pepper

Börja med att täcka pajbotten med pesto. Lägg parmaskinkan ovanpå. Lägg tomater och hjärtan runt om i pajen. Häll över osten, Vispa samman ägg och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Häll över pajen. Baka 50-60 minuter i nedre delen av en 175-200 gradig ugn.

Pajdeg

Pajdeg

150 gr Smör
3 dl Vetemjöl (används dinkelmjöl, öka mängden mjöl med en 1/2 dl)
1 msk Vatten
1 msk Grädde

Hacka samman mjöl och smör eller kör det i en matmixer till en grynig massa. Tillsätt vatten och grädde och arbeta snabbt i hop degen antingen i matmixern eller för hand. Klä en pajform med degen och ställ in den i kylen för att vila en timma.