Buffalo Wings



Detta är mina förenklade Buffalo Wings. Jag var nere vid Ljunghusen med en god vän, Stina Andersson från Malmö. Vi var nere och tittade på den blommande ljungheden och luktade på porsen. På vägen hem bjöd hon på Buffalo Wings, en riktig smakupplevelse efter en hel dag på heden i Skanör och Falsterbo.

10 st  Kycklingvingar
2 st Finhackade gula lökar
2 dl Heinz chilisås
1-2 msk Tomatpuré
Chillipulver, paprikapulver, salt, peppar

Börja med att skära kycklingvingarna i mindre bitar. Skär i leden, släng den översta vinspetsen, fräs dem gyllengula i en stekpanna. Ta upp dem och lägg dem vid sidan av, fräs den gula löken i fettet från kycklinvingarna tills den blir gyllengul och mjuk. Tillsätt tomatpurén, fräs en stund så att det söta från purén kommer fram. Tillsätt chiliisåsen, smaka av med kryddorna, lägg tills sist i de stekta kycklingvingarna och låt puttra en stund. Ät och njut med ett glas kall pilsner.