Vårsill

Varsill
Denna sill brukar min mor servera runt midsommartid då nypotatisen är som bäst. Jag har lånat/knyckt detta recept för att jag gillar det väldigt mycket. Jag tror att mor förlåter mig...

3 dl finhackade inlagda rödbetor
3 dl finhackade ättiksgurkor
3 dl finhackad gul lök
6 st finhackade hårdkokta ägg, gula och vita var för sig
5 dl gräddfil
400 gr matjessill, avrunnen vikt motsvararar 3 burkar á 200 gr st

Bred ut ett jämt lager av gräddfilen i en lämplig form med höga kanter. Fördela matjessillen jämt över hela fatet. Börja sedan i båda ändarna med att lägga en sträng med de hackade rödbetorna, därefter löken, gurkan, äggvitorna och till sist de hackade äggulorna i mitten. Servera med nykokt färskpotatis, ett glas iskall öl och varför inte en nubbe?