Smørrebrød med Rødspætte

Spatta

Detta är en klassiker på det Danska smörrebrödsbordet. Tänk på att brödet inte är det viktigaste men det skall alltid vara grovt Danskt rågbröd. Danskarna själva delar alltid en skiva i två halvor eftersom det inte är bröd man skall äta, utan brödet är bara ett tillbehör. Det viktigaste är ju det som ligger ovanpå.

För 1st smörrebröd behöver du följande:

2 st rödspättsfiléer
1/2-1 skiva Danskt rågbröd
1 st salladsblad
Tomat, gurka, citron, persilja och dill
Remoulade (se separat recept)

Doppa rödspättan i mjölk, vänd i skorpmjöl (ströbröd) som är smaksatt med salt och peppar. Stek på båda sidorna i smör tills de är gyllenbruna. Smöra brödet, täck med salladsbladet. Lägg de stekta rödspättsfiléerna på brödet. Dekorera efter smak med citron, gurka, persilja och dill. Servera med remouladsås. Vill ni göra det lite lyxigare så lägg på några skalade färska räkor.