Tigerräkor Med Saffransås


4 pers

40 små tigerräkor
1 st Purjolök (det vita) eller en färsk rödlök
1 Stor morot
1 dl Kokosmjölk
1 dl Vispgrädde
2 dl Vitt vin
1/2 Paket saffran
1/2 torkad Piri Piri Peppar
1-2 tsk Fisksås
1 Vitlöksklyfta

Börja med att förbereda grönsakerna genom att strimla dem väldigt fint i ca 3 cm långa strimlor. Hetta upp en wokpanna. Lägg i en klick smör eller lite olja med vitlöken och tigerräkorna. Stek dem väldig snabbt, tag upp dem och lägg i grönsakerna. Stek dem hastigt, tillsätt kokosmjölken, grädden, det vita vinet och saffran. Jag brukar blötlägga saffran i förväg i lite varmt vatten för att få fram den runda smaken. Tillsätt sedan piri-piri pepparn, fisksåsen och smaka av efter behov med salt & peppar. Låt allting koka ihop ca 5-10 minuter. Tillsätt sedan räkorna och låt de bli riktigt varma. Servera med färsk pasta från Ven gjord på durumvete. (Det går givetvis bra med annan pasta också).