Grillad Aubergine Med Grönsaksröra



4 pers

1 stor aubergine ca 6 hg
1 rödlök
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
3 färska tomater
6 cm zucchini
salt, peppar
1 nypa socker

Börja med att skära 8 stora, 1/2 cm tjocka skivor på skrodden (skånska för snedden). Salta lite lätt på dem och lägg dem åt sidan så länge. Skär resten av auberginen i strimlor. Lägg strimlorna i en het stekpanna med lite olja. Skär löken i klyftor, strimla paprikan och zucchinin samt hacka tomaterna grovt. När auberginerna är mjuka och börjar mosa sig, tillsätt då resterande grönsaker, salta peppra och lägg på ett lock. Låt puttra på svag värme tills allt är lite grötigt. Smaka av med lite mer salt, peppar och lite socker. Återgå till auberginskivorna och torka av dem med ett hushållspapper. Pensla över dem med olivolja, grilla dem på ett grilljärn så att det blir ett fint rutmönster på båda sidor. Lägg sedan grönsaksröran mellan två skivor och servera som det är eller till en köttbit om du vill .

Tips: Man kan även gratinera dem i ugn med lite riven ost .