Kyckling Med Ratatoille Och Aioli



Kyckling med ratatoille och aioli
2pers

2 majskycklingfiléer från Bjärehalvön (givetvis går annan kyckling bra också)
5 cm zucchini
4 champinjoner
1 rödlök
1/4 röd paprika
1/4 grön paprika
2-3 skalade plommontomater från Viken (kan bytas till färdigskalade plommontomater på burk)
2 hackade vitlöksklyftor
6-8 blad fint skuren färsk basilika
Salt, peppar och chilli
1msk tomatpuré+vatten eller lite spad från burken

Sätt på två stekpannor på spisen. Skär alla grönsaker i 1/2 cm tjocka strimlor. Salta och peppra kycklingbrösten, lägg dem i ena stekpannan och stek dem gyllenbruna i olja eller smör. Fräs samtidigt zucchinin i lite rapsolja, tillsätt sedan champinjonerna, löken, paprikan och vitlöken. Salta och peppra efter smak. Krossa tomaterna i handen över stekjärnet. Häll i blandningen med tomatpuré/vatten eller tomatspad från burken, beroende på vad du använder. Låt koka ihop utan att det blir grötigt. Servera gärna med en klick aioli. Se recept på aioli i avdelningen såser.