Kycklingrullader med sås av Rosé, Grönpeppar och Dragon

Kycklingmedgronpeppar2

Häromsistens hade jag köpt en massa färsk kyckling. Jag funderade ett tag på vad jag skulle hitta på. Jag experimenterade lite och kom fram till denna maträtt som jag gärna delar med mig.

Till 2 personer

2 st kycklingbröst
lite fint strimlad purjolök
6 st inlagda soltorkade tomater
salt och peppar

Börja med att ta bort den lilla innerfilén på kycklingbröstet (den lilla biten som nästan hänger lös). Dela bröstet längs med sidan utan att skära igenom hela vägen. När man viker upp den ska den bli ungefär som en fjäril. Banka ut den lite lätt. Ta sedan en ca 5cm lång bit purjolök, dela den på längden och skär den i fina strimlor. Fräs sedan purjolöken mjuk i en stekpanna med lite smör. Lägg hälften av purjolöken och 3 soltorkade tomater på kortändan av vardera kycklingbröst . Salta och peppra och rulla sedan ihop brösten. Sätt samman den med en steknål eller en tandpetare. Stek tills dom blir gyllenbruna runt om i en stekpanna. Flytta därefter över dem till en ugnssäker form i lämplig storlek och häll över såsen (recept nedan) och sätt sedan in allt i ugnen i ca 15 minuter i 175-gradig ugn. Servera gärna med lite potatispuré och valfria grönsaker.

Sås av Rosé, Grönpeppar och Dragon

2 msk finhackad charlottenlök
1-2 tsk torkad grönpeppar
2-3 tsk rosépeppar
1-2 tsk torkad dragon
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl ekologisk grädde (den ekologiska grädden är 40% och utan tillsatser )
2-3 msk osaltad kycklingfond eller kalvfond
1 msk fransk senap

Börja med att fräsa löken mjuk i lite smör i en kastrull. Krossa grönpeppar och rosépepar grovt i en mortel. Tillsätt den grovt krossade pepparn, den hela dragonen och senapen. Låt fräsa en liten stund (1 min)strö över mjölet och rör om. Tillsätt mjölk och fond under omrörning och till sist grädden och låt koka upp. Om såsen skulle vara för tjock, tillsätt lite mer mjölk tills önskad konsistens uppnås. Smaka av med lite salt och peppar.